Betala med | Blixtsnabba leveranser | Personlig service | 30 dagars öppetköp!

Köpvillkor

Köpvillkor:

Senast ändrad: 2023-02-23

KÖPVILLKOR SÄKRATING

Är det något du undrar över gällande våra villkor når du oss enklast på: info@sakrating.se. Organisationsnummer: 556909-5887| VAT.nr: SE556909588701, adress: Skagshamn 135, 89196 Arnäsvall

1. Köp

Vid beställning träffas avtal om köp först när Säkrating bekräftat beställningen genom en orderbekräftelse. En orderbekräftelse skickas omgående men senast 24 timmar efter att beställning mottagits av säkrating.se. Om leveranstid ändras i beställningen kommer kunden att meddelas om detta snarast möjligt. Du har alltid rätt att häva köpet utan kostnad fram till att varan är skickad. Säkrating.se har ägande och återtaganderätt till samtliga produkter tills dess att fullständig betalning har mottagits från kund. För att handla hos oss måste du vara 18 år och Säkrating.se måste kunna fastställa kundens bostadsadress.

2. Priser

I priserna ingår moms med 25 % för beställningar inom EU. Vid bekräftad beställning, kan priserna endast ändras av omständigheter som Säkrating.se inte råder över. Till exempel väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms. Inga expeditionskostnader tillkommer. Skulle priset ändras har kunden rätt att utan kostnad häva köpet.

3. Betalningsalternativ/betalningsvillkor

Vi använder oss av Klarna som erbjuder ett gäng olika betalningsalternativ. Ni finner information i kassan.

Notera, utöver detta kan vi acceptera försäljning till privatpersoner via faktura (om så önskas, samtala med oss först). Detta sker i undantagsfall och då tillkommer en faktureringsavgift på 20kr (ink moms). Liknande gäller företag, det går bra att handla mot faktura men dialog mellan parterna ska först äga rum. Även vid returer kan egen fakturering bli ett alternativ (se punkt 6.)

4. Frakt

Frakten betalas normalt på 90:- för en total order. Större paket kan ha dyrare frakt, mindre paket billigare, men i kassans syns alltid slutpriset.

5. Leveranser

Beställningar som görs före klockan 15.00 på helgfri vardag behandlas samma dag och levereras normalt inom 2-4 arbetsdagar inom Sverige.

Vi reserverar oss för att samtliga lagervaror blir slutsålda innan vi hinner uppdatera hemsidan, och då upplyser vi kunderna om den beräknade leveranstiden. Kunden har alltid rätt att häva köp utan kostnad om inte varan finns i lager. Paketen levereras av Postnord och DHL i första hand men kan komma att levereras av eller annan transportör till utlämningsställe eller skickas som post.

5.1 Leveransförseningar

Ibland uppstår leveransförseningar från våra leverantörer utom vår kontroll. Det kan till exempel ske då en leverantör inte kan fullfölja sina leveransförpliktelser mot oss eller problem i tillverkningsprocessen. Om det inträffar frånsäger vi oss ersättningsansvar till kunden för den skada som förseningen åstadkommit. Vi kommer alltid att meddela dig om leveranser drar ut på tiden om detta kommer till vår kännedom. Du har som kund alltid rätt att häva köpet utan kostnad vid väsentlig leveransförsening.

5.2 Transport

Säkrating.se ansvarar för transport till dig som kund. Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

5.3 Skadade varor

När du får dina varor är det viktigt att du kontrollerar din beställning direkt. Har du mottagit en felaktig eller skadad vara, kontakta oss så snart som möjligt via e-post till info@sakrating.se

6. Ångerrätt och öppet köp / retur

Privatkunder har enligt distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan. Återsänd vara måste vara oanvänd och i sin originalförpackning.

Som kund hos oss erbjuder Säkrating.se även bytesrätt inom 30 dagar från det att du beställt varan. Detta gäller endast oanvända produkter där förpackningen är obruten, där alla lappar är kvar och alla tillbehör i takt.

OBS! Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp står kunden för returfrakten. Returfrakten kostar 100kr ink. moms oavsett storlek på paketet och tidigare frakter. Detta sker via två alternativ:
– Vid byte av produkter / storlekar, då skickas en faktura direkt från oss till er som kund på 100kr ink. moms.
– Vid direkt byte, då drar vi av från återbetalningen via Klarna, 100kr ink. moms. (se punkt 8.)

7. Reklamationer

Om du vill reklamera en skadad eller felaktig produkt ber vi dig kontakta oss via e-post för vidare instruktioner. Meddela oss via e-post: info@sakrating.se innan du skickar något. Lägg med fakturan/kvittot/orderbekräftelsen så vi kan identifiera returen. Kom ihåg att du ansvarar för frakten till oss men vi betalar tillbaka portot som du eventuellt lägger ut. Vid en eventuell tvist följer vi alltid ARN:s rekommendationer.

8. Återbetalningar

Summan återbetalas alltid till samma konto som använts vid köpet och snarast möjligt från det att vi har mottagit och godkänt returen. Vid återbetalningar drar vi av 100:- ink. moms (80kr ex. moms) för returfrakten. Detta kommer ske via Klarna och tar normalt 2-3 bankdagar.

9. Reservationer

Vi reserverar oss för ändringar i priser till följd av stora prisavvikelser från våra leverantörer, felskrivningar eller andra fel som ligger utanför vår kontroll. Läs mer om oförutsedda händelser under Force Majeur nedan.

10. Skydd av personuppgifter

Genom att handla hos på Säkrating.se accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Bolaget Tim Karlsson / Enskild firma är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden – för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (https://www.datainspektionen.se/dataskyddsreformen/dataskyddsforordningen/) (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

10.1 VAD ÄR EN PERSONUPPGIFT?

En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

10.2 VILKA UPPGIFTER LAGRAR VI?

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, ip-adress och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

10.3 RÄTTSLIG GRUND

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

10.4 VILKA UPPGIFTER DELAS OCH MED VILKET SYFTE?

10.4.1 BETALLEVERANTÖR

Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna.

10.4.2 FRAKTBOLAG

För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Postnord samt DHL.

10.4.3 NYHETSBREV

Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder Mailchimp för utskick av nyhetsbrev.

10.4.4 SAMARBETSPARTNER / Tredje-parts-lösning

Vi arbetar med en samarbetspartner för leveranser av produkter som samtidigt även står för en del leveranser via tredje-parts-lösning som skickar. Både vissa returer / leveranser kommer att skickas via dom. Det är enbart uppgifter från punkt 10.4.2 som delas med vår samarbetspartner / tredje-parts-lösning. Dock lagras ingen information där utan skickas direkt via vårt egna avtal med fraktbolagen. Genom att handla på vår hemsida godkänner ni dessa villkor.

10.5 RÄTTEN TILL TILLGÅNG

Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

10.6 RÄTT TILL RÄTTELSE

Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

10.7 RÄTTEN ATT BLI GLÖMD

Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

10.8 ANSVARIG FÖR DATASKYDD

Säkrating.se är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.

10.9 SÅ SKYDDAR VI DINA PERSONUPPGIFTER

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Vi använder en plattform, WordPress, som är en open source lösning.

11. Ej uthämtat paket

Om ditt paket anländer till ett utlämningsställe skickas en avisering via brev, e-post eller sms till dig. Du som kund är ansvarig för att det mobilnummer, den adress och den e-postadress du angivit är korrekta. Om du inte hämtar ut ditt paket så debiteras du en administrativ avgift på 250 kr.

12. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut och jämförbara händelser utanför vår kontroll vilka ej skäligen kunnat förutses, och påverkar ingångna avtal samt utfästelser från vår sida, som gör att vi ej kan hålla nämnda avtal/utfästelse, skall utgöra grund till att vi befrias från våra förpliktelser att fullgöra nämnda avtal. Nedan följer länkar till Konsumentverket och ARN där du kan läsa mer detaljerat om konsumentköplagen och distansavtalslagen mm. http://www.konsumentverket.se/ http://www.arn.se/

Som konsument kan du även vända dig till EU för att få hjälp med konfliktlösning när du handlat på nätet. Länk: ec.europa.eu/odr

Då kommer du till: “European Commission official website

The Online Dispute Resolution website is an official website managed by the European Commission dedicated to helping consumers and traders resolve their disputes out-of-court.”

13. Utbytesgaranti

Vi erbjuder fria byten av använda försvarssprayer. Det vi behöver av dig är en kopia på polisanmälan och ett bevis på att produkten är köpt hos oss (ordernummer eller liknande) sedan ställer vi inga mer frågor utan skickar en ny utan kostnad. Finns inte exakt den sprayen i lager så skickar vi en likvärdig! Du behöver inte skicka din gamla burk i retur!

14. Knivar och andra farliga föremål

Denna sektion behandlar; Försäljning av knivar och andra farliga föremål. Vi på Säkrating säljer ej knivar eller andra farliga föremål till personer under 21 år. Därav kommer ni som kund behöva att styrka er ålder med hjälp av godkända intyg (t.ex. bild på körkort eller pass). Skulle ni som kund neka vår förfrågan om intyg kommer behandlad order att avbrytas direkt. Från och med då vi skickar ett mejl till er som kund har ni 48h på er att styrka ålder, annars avbryts ordern. Den process vi arbetar utifrån är att söka upp beställarens ”NAMN” och ”ADRESS” på hemsidan; https://www.birthday.se/ skulle vi inte få någon information om beställarens ålder eller att vi har misstro kommer vi skicka att ni som kund ska styrka er ålder.

15. Väktare, Ordningsvakter, Poliser, Militärer

För att vi ska behandla ordrar som är specificerade till yrkesgrupperna väktare/ordningsvakter, poliser, militärer etcetera. kan vi komma att kräva någon form av bevisning av yrkesroll. Exempelvis kan vi efterfråga bild på förordnande, utbildningsbevis eller tjänstekort. Vid eventuell försäljning av sådana produkt skickar vi ut ett meddelande med ytterligare information. Vanligtvis kräver vi ett svar inom 72h för att behandla ordern vidare.

Cookie-filer

Om du lämnar en kommentar på vår webbplats kan du välja att spara ditt namn, din e-postadress och webbplatsadress i cookie-filer. Detta är för din bekvämlighet för att du inte ska behöva fylla i dessa uppgifter igen nästa gång du skriver en kommentar eller lägger i något i varukorg. Dessa cookie-filer gäller i ett år.

Om du har ett konto och loggar in på denna webbplats kommer vi att skapa en tillfällig cookie-fil för att kontrollera om din webbläsare accepterar cookie-filer. Denna cookie-fil innehåller ingen personligt identifierbar information och försvinner när du stänger din webbläsare.

När du loggar in kommer vi dessutom att skapa flera cookie-filer för att spara information om din inloggning och dina val för utformning av skärmlayouten. Cookie-filer för inloggning gäller i två dagar och cookie-filer för layoutval gäller i ett år. Om du kryssar i ”Kom ihåg mig” kommer din cookie att finnas kvar i två veckor. Om du loggar ut från ditt konto kommer cookie-filerna för inloggning att tas bort.

Om du redigerar eller publicerar en artikel kommer en extra cookie-fil att sparas i din webbläsare. Denna cookie-fil innehåller inga personuppgifter utan anger endast inläggs-ID för den artikel du just redigerade. Den gäller under 1 dygn.

Vi hör av oss Produkten är tyvärr slut i lager. När produkten finns åter kontaktar vi dig på den mejladress du anger nedan. Glöm inte att skriva antal.